Letterplein, voor wie?

Letterplein is de Academie voor zelfstandigheidsbevordering, een zorginstelling in Amsterdam. Al sinds 2005 komen er allerlei mensen op het Letterplein, van allerlei leeftijden.

Deze mensen hebben gemeen dat het leren niet als vanzelf aangewaaid komt, maar dat zij tóch zelfstandiger willen worden. Natuurlijk kunnen zij wel iets leren, maar vanzelf gaat dat niet. Een extra steuntje in de rug is gewenst. En dan natuurlijk dan het liefste een extra steuntje dat precies op maat is gemaakt!

Letterplein is een zorginstelling. De methodiek die Letterplein gebruikt, is ontwikkeld voor mensen die niet uit de verf komen in het onderwijs. Voor mensen die meer zorg nodig hebben. 

Hoe komt het dat dat leren niet als vanzelf aanwaait?

Dat kan door van alles komen. Bijvoorbeeld doordat de student moeite heeft met concentreren. Of doordat àlles een beetje langzamer gaat dan ‘standaard’. Of zelfs veel langzamer. 
Of doordat er sprake is van autisme of contactstoornissen. 
Of het syndroom van Koolen-De Vries, Downsyndroom of andere chromosoomveranderingen. Misschien was er zuurstoftekort rond de geboorte en liet dat sporen na in de hersenen. Of er is sprake van KISS-kid. Mutisme. Psychotische aanleg. Hechtingsstoornissen.
Of niemand weet eigenlijk precies hoe het komt, maar ja…….. extra steun is wél gewenst.

Letterplein begeleiding voor verstandelijk beperkte kinderen